Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Indonesische pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Saos Katjang

Bijgerecht voor 8 personen

Ingrediënten 

300 gram rauwe (niet geroosterde) pinda's; 1 dl olie; 2 sjalotjes, fijngesneden; 1 teentje knoflook, uitgeperst; ½ theelepel garnalenpasta; 1 theelepel sambal oelek; 1-2 theelepels tamarindepasta; 2-3 theelepels goela djawa; 1 eetlepel ketjap manis; zout

Bereiding

  • Roerbak de pinda's circa 4 minuten in de hete olie. Schep de pinda's met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Wrijf of hak de pinda's fijn in een vijzel of keukenmachine.

  • Schep de olie op 1 eetlepel na uit de pan en bak de sjalotjes, knoflook en garnalenpasta circa 3 minuten in de achtergebleven olie. Voeg de sambal oelek, tamarindepasta, goela djawa, ketjap manis, zout en circa 4 dl water toe en laat de saus op zacht vuur circa 5 minuten koken. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik is.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

De saus kan goed afgesloten 1-2 weken in de koelkast worden bewaard.

Bron

Tip Culinair – De nieuwe Oosterse keuken

f t g m