Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Skordalia

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Grieks hapje voor 4 personen

Ingrediënten 

8 eetlepels olijfolie; 5-6 teentjes knoflook; 5 sneetjes brood zonder korsten; een beetje azijn; zout

Bereiding

  • Pel de knoflook en laat het voor ongeveer 5 uur in de azijn staan.

  • Week het brood en laat deze goed uitlekken.

  • Snipper de knoflook fijn en vermeng het met het brood. Doe er 2-3 eetlepel azijn bij en het zout. Klop het mengsel en voeg er beetje bij beetje de olie bij.

  • Als het mengsel te stevig is, kan het verdunt worden met wat water.

  • Serveer het gegarneerd met olijven of zoetzuur in een ondiep schaaltje.

Bereidingstijd

10 minuten

Opmerkingen

Vervang het brood door 5 middelgrote grote gekookte (warme) aardappelen

Bron

De Griekse keuken

f t g m