Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gele currypasta

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Foodies gaf in een leuke uitgave met recepten uit de Indiase keuken een recept voor gele currypasta. De currypasta is in 15 minuten klaar. Afgedekt kun je de gele currypasta ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren.

Nodig voor circa 150 gram

1 rode peper; 1 groene peper; 4 sjalotten; 4 teentjes knoflook; 2 stengels citroengras (sereh); 20 gram verse gember; 1 eetlepel grof gehakte kaffir-limoenblaadjes; 2 theelepels kurkuma

Extra nodig: vijzel; keukenmachine

Bereiding

  • Snijd de steeltjes van de rode en de groene peper. Pel de sjalotten en de knoflook. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de wortel eraf. Snijd het citroengras in stukjes. Schil de gember en snijd hem in stukjes. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of vijzel en maal tot een fijne pasta.

f t g m