Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Geroosterde paprikasaus met koriander

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor 750 ml

Ingrediënten 

4 grote rode paprika's; 3 rode pepers; 2 tenen knoflook; 1 bosje koriander; 80 ml extra vierge olijfolie; ½ theelepel zout; ½ theelepel peper

Bereiding

  • Rooster de paprika's en rode pepers 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C tot het vel zwartgeblakerd is. Doe ze in een plastic zak en laat afkoelen (door de stoom die ontstaat, kun je ze makkelijker pellen). Verwijder de velletjes, het zaad en de zaadlijsten.

  • Pureer de peper en paprika in een keukenmachine met de knoflook, de koriander, de olijfolie, het zout en de peper.

Bereidingstijd

25 minuten plus 20 minuten in de oven

Opmerkingen

De saus blijkt in de koelkast 4-5 dagen goed en kan ingevroren als ijsblokjes het hele jaar door gebruikt worden. Heerlijk met vis en zeevruchten, kip, rundvlees of lam, of gemengd door groenten of couscous.

Bron

delicious.

f t g m