Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Arabische couscousballetjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

150 gram couscous; 2 tenen knoflook, geperst; 9 eetlepels olijfolie extra vierge; 2 sjalotten, gesnipperd; 1 blik Spaanse reuzenbonen à 425 gram, uitgelekt; 15 gram koriander, blad fijngesneden; 15 gram munt, blad fijngesneden; 300 gram Griekse yoghurt; 1 bosje radijs; 1 eetlepel appelciderazijn; 1/2 witte kool, in dunne reepjes; 1 rode ui, in dunne ringen

Lees meer: Arabische couscousballetjes

Aspergegratin

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Lekker vegetarisch met witte asperges. Dit gerecht staat binnen drie kwartier op tafel. Met de penne is het een hoofdgerecht, zonder de penne kan je het ook als bijgerecht eten.

Nodig voor 2 personen

500 gram witte asperges, geschild en in vieren gesneden; 250 gram mascarpone; 100 ml volle yoghurt; 5 eetlepels peterselie, fijngehakt; 3 eetlepels bieslook, fijngehakt; chilivlokken; 1 biologische citroen; 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt; 170 gram beetgaar gekookte penne

Lees meer: Aspergegratin

Aubergine Parmigiana

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

1 kleine ui, fijngesneden; 2 tenen knoflook, fijngehakt; blaadjes en steeltjes van 1 klein bosje basilicum, steeltjes fijngehakt; 6 eetlepels olijfolie; 2 blikken tomaatblokjes à 400 gram; 3 aubergines, in de lengte in plakken van 1 cm; 2 bolletjes mozzarella (à 125 gram), in plakjes; 40 gram geraspte Parmezaanse kaas

Lees meer: Aubergine Parmigiana

Asperges met tuinkruidensaus

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nederlands hoofdgerecht voor 2 personen

Image

Ingrediënten 

500 gram witte asperges, geschild; 1 eetlepel suiker; 2 eieren, hardgekookt; 15 gram verse bieslook, fijngehakt; 15 gram verse peterselie, fijngehakt; 1 bakje rucolacress, geknipt; ½ eetlepel Dijon mosterd; ½ citroen, uitgeperst; 200 ml magere yoghurt

Lees meer: Asperges met tuinkruidensaus

Boerenkaasfondue

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 theelepels maïzena; witte peper (uit de molen); 1 eetlepel fijne Franse mosterd; zout; 500 gram krielaardappeltjes; 300 gram jonge boeren Goudse kaas, geraspt; 300 gram belegen boeren Goudse kaas, geraspt; 2 dunne preien, ragfijn gesnipperd; 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt; 25 gram boter; 4 dl melk

Lees meer: Boerenkaasfondue

f t g m