Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Vega chili met doperwten en kidneybonen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Erg lekker! Zelf hebben wij er verkruimelde feta over gedaan en er een bakje guacamole bij geserveerd. Daarnaast nog wat verse jalapeñopepers in dunne ringetjes gesneden voor erover. Dit recept komt uit delicious. en staat in een klein half uurtje op tafel.

Nodig voor 4 personen

2 grote uien, fijngesneden; 2 teentjes knoflook; 4 eetlepels olijfolie; 2 eetlepels chili con carne kruiden; 1 blik tomaatblokjes, uitlekgewicht 450 gram; 450 gram doperwten (diepvries); 1 blik kidneybonen (of bruine bonen), netto 450 gram; 150 gram Griekse yoghurt; 3 eetlepels fijngesneden munt; 100 gram geraspte harde geitenkaas (of jong belegen)

Bereiding

  • Bak de ui en knoflook in de verhitte olie in een braadpan met dikke bodem zachtjes glazig.

  • Voeg de kruiden toe en bak 1 minuut mee.

  • Voeg de tomaatstukjes met vocht en doperwten toe, breng aan de kook en laat zachtjes 10-13 minuten koken, zodat de groente bijna gaar is.

  • Spoel de bonen in een zeef af onder koud water, laat uitlekken en voeg toe aan de chili. Laat nog zachtjes 5 minuten koken.

  • Meng ondertussen de yoghurt met de munt en breng op smaak met zout en peper.

  • Strooi er op het bord pas de kaas over en schep er een lekkere lepel van de muntyoghurt op.

Eet smakelijk!

f t g m