Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Indiase groenten met kerrie-eieren

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

8 eieren; 2 uien; 2 teentjes knoflook; 1 tomaat; 500 gram sperziebonen; 1 kg aardappelen; circa 3 eetlepels olie; zout; zwarte peper; 1 eetlepel kruidenbouillonpoeder; 2 theelepels kerrie; 1 dl Bulgaarse yoghurt, op kamertemperatuur; 2 eetlepels gesnipperde bladselderij

Bereiding

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken en pel ze; prik met een vork rondom gaatjes in de eieren, zodat de smaak van het gerecht er goed in kan trekken.

  • Maak de groenten schoon; snipper de uien en de knoflookteentjes, snijd de tomaat in partjes, de sperziebonen in stukjes van circa 4 cm en de aardappelen in stukken (bewaar ze tot gebruik onder water).

  • Verhit de olie in een grote wok (met deksel) of in een braadpan en bak de uisnippers zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de knoflooksnippers, de tomaatpartjes, de eieren, flink wat peper, de bouilonpoeder en de kerrie toe; schep alles goed door elkaar en laat het mengsel met het deksel op de pan een paar minuten zachtjes pruttelen.

  • Voeg de boontjes en de uitgelekte aardappelen toe en laat alles met het deksel op de pan zachtjes gaar worden in circa 30 minuten; roer af en toe.

  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur. Roer de yoghurt erdoor en strooi de bladselderij erover.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Eénpans eetplezier - Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m