Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gemengde groenten-frittata met uienmarmelade

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 eetlepel extra vierge olijfolie; 1 grote prei (alleen het witte deel), in ringen; 2 kleine courgettes, in blokjes; 120 gram diepvrieserwten; 8 eieren; 120 gram ricotta, verkruimeld; 20 gram versgeraspte Parmezaanse kaas; jonge gemengde sla (mesclun) voor erbij; uienmarmelade* voor erbij

Bereiding

  • Verwarm de grill tot zeer heet.

  • Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan van 23 cm doorsnede met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de prei en courgette toe en bak 6-8 minuten tot de groenten zacht zijn.

  • Roer de erwten erdoor en bak 2 minuten of tot ze beetgaar zijn.

  • Klop intussen de eieren met een vork en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Roer de ricotta en parmezaan erdoor en schenk het mengsel over de gebakken groenten. Houd de pan schuin om het eiermengsel gelijkmatig te verdelen en bak 10-15 minuten tot de frittata bijna gestold is.

  • Zet de pan nog 5 minuten onder de grill, of tot de frittata goudbruin en gaar is.

  • Laat de frittata 5 minuten staan, stort op een plank en snijd in 8 punten. Verdeel over 4 borden en serveer warm met jonge bladsla en uienmarmelade.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

*Uienmarmelade is te koop bij delicatessenwinkels. Zelf maken kan ook.

Bron

delicious.

f t g m