Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gado Gado met pindasaus

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4-6 personen

Ingrediënten 

1 zakje lontong; 3 eieren; 200 gram sperziebonen, in reepjes; 100 gram spitskool, in reepjes; 150 gram bloemkoolroosjes; 150 gram worteltjes, in reepjes; 150 gram taugé; zout; ½ komkommer, in plakjes; 2 bosjes waterkers; gebakken emping; gefruite uitjes; Indonesische pindasaus

Bereiding

  • Kook de lontong volgens gebruiksaanwijzing gaar, laat hem afkoelen en snijd hem in blokjes..

  • Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd ze in partjes. .

  • Kook de groenten afzonderlijk in ruim kokend water met zout beetgaar (sperziebonen 4-6 minuten, spitskool, bloemkool en worteltjes circa 2 minuten, taugé circa 30 seconden). Spoel de groenten na het koken direct af met koud water en laat ze goed uitlekken. .

  • Meng de gekookte groenten, blokjes lontong, komkommer en waterkers luchtig door elkaar en verdeel de salade over 4 kommen. Garneer de salade met partjes ei, emping en gefruite uitjes. Schep als laatste wat pindasaus over de salade.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair – De nieuwe Oosterse keuken

f t g m