Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gevulde courgette met 2 kazen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Dit vegetarische gerecht staat in 30 minuten op tafel. Courgette, kaas en een pepertje voor wat pit.

Nodig voor 2 personen

2 courgettes, over de lengte gehalveerd; 4 eetlepels olijfolie; 2 tenen knoflook, fijngehakt; 1 Spaanse peper, zonder zaadjes en in ringetjes; 2 sjalotjes, fijngesneden; 1 paprika, in blokjes; 100 gram feta, in blokjes; 1 bolletje mozzarella, in plakjes; 1 eetlepel fijngehakt bonenkruid; peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Blancheer in een pan met kokend water de courgettehelften circa 5 minuten en laat ze een beetje afkoelen. Schraap het vruchtvlees eruit en snijd het in klein blokjes. Zet de geblancheerde en uitgeholde courgettehelften in een ingevette ovenvaste schaal.

  • Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit daarin de knoflook en de Spaanse peper. Voeg de sjalotjes en de paprika toe en roerbak het geheel kort. Meng er het vruchtvlees van de courgette en de feta door en breng het geheel op de smaak met peper en bonenkruid.

  • Vul de courgettehelften met het groentekaasmengsel en dek het mengsel af met de plakjes mozzarella.

  • Plaats de schaal in de oven en bak de kaas lichtbruin.

Eet smakelijk!

f t g m