Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Indonesische andijviestamppot

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1¼ kg aardappelen; zout; peper; 2-2½ dl warme melk; 2-3 eetlepels boter of margarine; ½ theelepel gemalen nootmuskaat; 1 theelepel gemalen komijn; ½ theelepel gemalen koriander; ½-1 theelepel sambal; 400-500 gram andijvie

Bereiding

  • Aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar koken. Aardappelen afgieten en fijnstampen. Met melk en boter een romige puree maken.

  • Puree met zout, peper, nootmuskaat, komijn, koriander en sambal op smaak brengen.

  • Andijvie in heel smalle reepjes snijden en door puree roeren.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

Lekker met gefruite uitjes en seroendeng.

Bron

Tip Culinair

f t g m