Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Groentestoof met pompoen, boerenkool en linzen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 eetlepels olijfolie; 600 gram geschilde pompoen, in stukken van 2x2 cm; 350 gram grof gesneden boerenkool; 1 grote ui, grof gesnipperd; 2 tenen knoflook, in plakjes; 1 citroen, schil geraspt, sap geperst; flinke snuf kruidnagelpoeder; 1 theelepel kaneelpoeder; 1 blik tomaatstukjes à 400 gram; 1 blik linzen à 400 gram, uitgelekt; 3 eetlepels grof gesneden korianderblad

Bereiding

  • Verhit de olie op halfhoog vuur in een ruime braadpan met dikke bodem en bak de pompoen, boerenkool, ui en knoflook zachtjes al omscheppend 6-7 minuten.

  • Voeg de citroenrasp, specerijen en tomaatstukjes met vocht toe. Voeg nog zoveel kokend water toe dat het gerecht voor de helft onder staat en breng tegen de kook aan. Stoof de groente in 30 minuten op laag vuur met deksel op de pan gaar.

  • Schep 7 minuten voor het einde van de stooftijd de linzen door de groente en voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe.

Bereidingstijd

20 minuten plus 35 minuten stoven

Opmerkingen

Lekker met Turks brood.

Bron

delicious.

f t g m