Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Boerenkaasfondue

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 theelepels maïzena; witte peper (uit de molen); 1 eetlepel fijne Franse mosterd; zout; 500 gram krielaardappeltjes; 300 gram jonge boeren Goudse kaas, geraspt; 300 gram belegen boeren Goudse kaas, geraspt; 2 dunne preien, ragfijn gesnipperd; 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt; 25 gram boter; 4 dl melk

Bereiding

  • Boen de krielaardappeltjes onder stromend koud water schoon. Zet ze op met ruim kokend water waaraan zout is toegevoegd. Kook ze niet veel langer dan 15 - 16 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken, opdrogen en koud worden.

  • Verhit de caquelon of andere geschikte pan en laat de boter er in smelten. Roer prei en knoflook erdoor. Voeg 3 eetlepels heet water toe. Temper de warmtebron en laat alles, met een deksel op de pan, 5 minuten zachtjes smoren.

  • Schenk de melk erbij. Schakel de warmtebron op de een na hoogste stand. Wacht tot de melk aan de kook is gekomen. Voeg de kaas, onder voortdurend roeren, bij gedeelten toe. Blijf roeren tot de kaas volledig opgelost is.

  • Maak de maïzena aan met 2 eetlepels water (of melk) en roer het mengsel door de kaasmassa. Voeg naar smaak zout en /of peper toe. Roer de mosterd pas vlak voor het opdienen door de kaasmassa.

  • Plaats de caquelon of andere pan op het rechaud aan tafel. Verdeel de aardappeltjes over eenpersoons kommetjes of schaaltjes.

Bereidingstijd

-

Opmerkingen

Lekker met grof boerenbruinbrood.

Bron

Utrechts Nieuwsblad

f t g m