Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Arabische couscousballetjes

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

150 gram couscous; 2 tenen knoflook, geperst; 9 eetlepels olijfolie extra vierge; 2 sjalotten, gesnipperd; 1 blik Spaanse reuzenbonen à 425 gram, uitgelekt; 15 gram koriander, blad fijngesneden; 15 gram munt, blad fijngesneden; 300 gram Griekse yoghurt; 1 bosje radijs; 1 eetlepel appelciderazijn; 1/2 witte kool, in dunne reepjes; 1 rode ui, in dunne ringen

Extra nodig: keukenmachine

Bereiding

  • Doe de couscous in een schaal, voeg 1 teen knoflook toe en schenk er 100 ml kokend water bij. Dek af met een bord en laat 5 minuten wellen.

  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de sjalot 4 minuten. Laat afkoelen.

  • Pureer de bonen in de keukenmachine, voeg 2 eetlepels olie, de sjalot, de helft van de koriander en 3 eetlepels munt toe en maal kort. Schep de bonenpuree bij de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Vorm hier met vochtige handen kleine balletjes van met een doorsnede van 1,5 cm. Druk ze goed aan.

  • Roer de rest van de knoflook, de rest van de munt, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel water door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

  • Snijd de radijs in plakjes. Meng 3 eetlepels olie en de azijn in een grote kom. Voeg de rest van de koriander, radijs, kool en ui toe. Breng op smaak met peper en zout.

  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de couscousballetjes in circa 3 minuten goudbruin, keer voorzichtig.

  • Serveer de balletjes met de salade en de knoflooksaus.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

Lekker met een geroosterd pitabroodje.

U kunt de couscousballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor gebruik op kamertemperatuur komen. Bak ze vlak voor serveren.

Bron

AllerHande

f t g m