Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Mexicaanse ovenschotel

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 prei, in stukken van 5 cm; 200 gram broccoli, in roosjes; 1 rode of gele paprika, zonder zaadjes, in repen; 1 courgette, in dikke plakken; 1 rode ui, in partjes; 2 teentjes knoflook, in plakjes; 3 eetlepels olijfolie; 1 theelepel chilipoeder of paprikapoeder; ½ theelepel gemalen komijn (djinten); 1 theelepel gedroogde oregano; 1 blik tomatenblokjes op sap à 400 gram; 1 blik kidneybonen à 400 gram, uitgelekt; 200 gram ricotta; 75 ml halfvolle melk; 100 gram geraspte belegen kaas; 2 eetlepels volkorenbroodkruim

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Leg de prei, broccoli, paprika, courgette, ui en knoflook in een kom. Sprenkel de olijfolie erover, voeg chilipoeder, komijn en oregano toe en schud goed om. Schep het groentemengsel in de ovenschaal. Rooster de groenten 15 minuten in het midden van de oven.

  • Voeg de tomatenblokjes en bonen toe, schep even om en zet het gerecht nog 10 minuten in de oven.

  • Meng intussen de ricotta met de melk en meng de kaas met het broodkruim.

  • Verdeel het ricottamengsel over de schotel en strooi het kaasmengsel erover. Zet het gerecht nog 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.

Bereidingstijd

50 minuten

Opmerkingen

Lekker met grof bruinbrood of tortillachips erbij.

Vervang ricotta door magere kwark en neem in plaats van courgette eens venkel of bleekselderij.

Geef er voor de niet-vegetariërs eventueel gebakken kalkoen- of kipreepjes bij.

Bron

Boodschappen

f t g m