Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gebakken ei met ratatouille

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1 grote rode ui, gepeld; 1 kleine aubergine, schoongemaakt; 1 grote rode paprika, gehalveerd, ontdaan van zaad en zaadlijsten; 1 grote groene paprika, gehalveerd, ontdaan van zaad en zaadlijsten; 1 courgette, schoongemaakt; 3-4 eetlepels olijfolie; zeezout; zwarte peper; 2 teentjes knoflook, gepeld, fijngesneden; ¼-½ theelepel mild chilipoeder (naar keuze); 1 theelepel gemalen komijn; 1 theelepel mild paprikapoeder; 250 gram stukjes tomaat uit blik; 4 grote eieren

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Snijd de ui, aubergine, paprika's en courgette in blokjes van 1,5 cm en zet ze apart. Zet een grote koekenpan op hoog vuur en voeg de olijfolie, ui en wat peper en zout toe. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de aubergines, paprika's en knoflook toe en bak alles 1 minuut. Voeg de courgette toe en bak alles nog eens circa 2 minuten.

  • Voeg de gemalen specerijen en de stukjes tomaat toe, breng alles aan de kook en kook de groenten in 8-10 minuten zachtjes gaar. Voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.

  • Verdeel de ratatouille over vier ondiepe ovenschaaltjes. Maak met de bolle kant van een lepel een kuiltje in het midden en breek daarin een ei. Strooi wat peper en zout over de eieren.

  • Zet de ovenschaaltjes op een grote bakplaat en zet ze 10-12 minuten in de oven; het eiwit is dan gestold, maar de dooier is in het midden nog zacht. Serveer meteen.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

Lekker met geroosterd volkorenbrood.

Bron

Gezond met Ramsay – Gordon Ramsay

f t g m