Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aubergine Parmigiana

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

1 kleine ui, fijngesneden; 2 tenen knoflook, fijngehakt; blaadjes en steeltjes van 1 klein bosje basilicum, steeltjes fijngehakt; 6 eetlepels olijfolie; 2 blikken tomaatblokjes à 400 gram; 3 aubergines, in de lengte in plakken van 1 cm; 2 bolletjes mozzarella (à 125 gram), in plakjes; 40 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C.

  • Bak de ui, knoflook en basilicumsteeltjes 7 minuten in 3 eetlepels olijfolie.

  • Voeg de tomaat, zout en peper toe, en laat 20 minuten zachtjes koken.

  • Bestrijk de aubergine met olijfolie, bestrooi met zout en peper en gril in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.

  • Doe laagjes aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicumblaadjes en geraspte parmezaan in een ovenschaal. Bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Bereidingstijd

1 uur

Opmerkingen

-

Bron

Jamie Magazine

f t g m