Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Couscous met courgette, bietjes en walnoten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 eetlepels olijfolie; 1 courgette, in blokjes van circa 1 cm; 2 teentjes knoflook, fijngehakt; 2 gekookte rode bieten, in blokjes van circa 1 cm; 375 gram couscous; sap en rasp van 1 limoen; 1 avocado, geschild en in blokjes; 2 lente-uitjes, in ringetjes; 150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld; 2 eetlepels koriander, gehakt; 50 gram walnoten, grof gehakt

Bereiding

  • Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de courgette en knoflook circa 2 minuten.

  • Meng de rest van de olie door de bietjes en breng op smaak met zout en peper.

  • Giet in een kom 500 ml kokend water over de couscous en voeg de limoenrasp en 1 theelepel zout toe. Laat even wellen en roer de couscous los met een vork.

  • Besprenkel de avocadoblokjes met het limoensap.

  • Schep de courgette, avocado, bosui, geitenkaas, de helft van de koriander en de helft van de walnoten door de couscous.

  • Serveer de couscous met de bietenblokjes erop en bestrooi de rest van de koriander en walnoten.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Vervang de koriander door gehakte munt.

Bron

Boodschappen

f t g m