Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Frittata met asperges

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dit recept komt uit een oude Tip Culinair en staat in een klein uur op tafel.

Nodig voor 2 personen

500 gram witte asperges, geschild; zout; peper; 8 eieren; 40 gram vers geraspte Parmezaanse kaas; 1-2 eetlepels fijngesneden dragon; 5 eetlepels olijfolie; 30 gram boter; 1 theelepel mosterd; 2 theelepels witte wijn-azijn; 150-200 gram gemengde slablaadjes

Bereiding

  • Breng ruim water met zout aan de kook en voeg de asperges toe als het water kookt. Breng het water opnieuw aan de kook en laat de asperges van het vuur af afgedekt 15-20 minuten in het hete water liggen tot ze gaar zijn.

  • Laat de asperges goed uitlekken en snij ze in schuine stukken.

  • Klop de eieren los in een kom en roer de kaas, zout, peper, dragon en asperges erdoor.

  • Verhit 2 eetlepels olie met de boter in een koekenpan en schenk daarin het eimengsel. Bak de omelet op zacht vuur tot deze gestold is en de bodem goudgeel is, laat de bodem vooral niet te bruin worden. Keer de omelet en bak ook de andere kant goudgeel.

  • Roer van 3 eetlepels olie, mosterd, azijn, zout en peper een dressing en meng deze voorzichtig met de salade. Serveer de frittata warm in kleine punten gesneden bij de salade.

Eet smakelijk!

f t g m