Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gegrilde halloumi met auberginesalade

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

1 grote aubergine; zeezout; zwarte peper; 6 rijpe romatomaten; 40 gram Kalamata-olijven, ontpit; de blaadjes van 1 klein bosje munt, in reepjes; olijfolie, voor het bestrijken; 500 gram halloumi; 2-3 eetlepels bloem

Voor de olijvendressing: 75 gram Kalamata-olijven, ontpit; 3 eetlepels rode wijnazijn; 1 theelepel gedroogde oregano; 75 ml olijfolie; 75 ml arachideolie

Bereiding

  • Snijd de aubergine in dunne plakken. Leg ze in een vergiet, bestrooi ze met een beetje zout en laat ze 20 minuten staan. (Het zout zorgt ervoor dat het teveel aan vocht aan de aubergine wordt onttrokken.) Dep de plakken daarna droog met keukenpapier.

  • Snijd de tomaten in partjes en leg ze samen met de olijven en munt in een grote kom. Zet deze opzij terwijl je de dressing maakt.

  • Doe voor de dressing de olijven, azijn en oregano in de blender en maal alles tot een fijne puree. Schenk terwijl de machine draait de olijf- en arachideolie erbij en voeg naar smaak een flinke snuf zout en peper toe. Doe de dressing in een afgesloten pot en zet hem opzij.

  • Zet 15 minuten voordat je het gerecht gaat serveren een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en gril ze circa 2 minuten per kant, tot ze zacht en enigszins verschroeid zijn. Doe ze bij de tomaten in de kom, schenk er wat dressing over en meng alles goed.

  • Snijd de halloumi in dunne plakken en bestuif ze met wat bloem. Gril de plakken tot ze aan de randen goudbruin worden en beginnen te smelten. Leg de gegrilde aubergine op een grote platte schaal en leg daar de halloumi op. Schep de tomaten-olijvensalade erop en sprenkel er nog wat dressing over. Serveer meteen, terwijl de halloumi nog warm is.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Wereldgerechten – Gordon Ramsay

f t g m