Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Bonenstoof met feta

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Lekker vegetarisch gerechtje met bonen. Staat in een kwartiertje op tafel en dus ideaal voor een doordeweeks dagje zonder vlees. Je hoeft geen zout toe te voegen om het gerecht op smaak te brengen, de feta die eroverheen gaat is van zichzelf zout genoeg.

Nodig voor 2 personen

200 gram zwarte bonen (blik); 100 gram kidneybonen (blik); 150 gram maïs (blik); 1 eetlepel picadillo (specerijenmelange); ½ kopje sterke espresso; 250 gram kerstomaatjes, gehalveerd; 1 courgette, in blokjes van 1 cm; 1 eetlepel raapzaadolie; 1 takje verse munt, in dunne reepjes; 100 gram feta, verkruimeld

Bereiding

  • Doe de bonen en maïs in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Doe met de picadillo, espresso en kerstomaatjes in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten stoven. Roer regelmatig.

  • Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de courgette in 6 minuten op hoog vuur.

  • Neem de stoof van het vuur, schep de munt en courgette erdoor en breng op smaak met peper. Strooi de feta erover.

Eet smakelijk!

f t g m