Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aspergegratin

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Lekker vegetarisch met witte asperges. Dit gerecht staat binnen drie kwartier op tafel. Met de penne is het een hoofdgerecht, zonder de penne kan je het ook als bijgerecht eten.

Nodig voor 2 personen

500 gram witte asperges, geschild en in vieren gesneden; 250 gram mascarpone; 100 ml volle yoghurt; 5 eetlepels peterselie, fijngehakt; 3 eetlepels bieslook, fijngehakt; chilivlokken; 1 biologische citroen; 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt; 170 gram beetgaar gekookte penne

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Vet een ovenschaal licht in met olijfolie.

  • Meng de mascarpone met de yoghurt en de kruiden. Breng op smaak met peper en wat chilivlokken. Rasp de schil van de citroen en meng erdoor.

  • Doe de beetgaar gekookte penne in de ovenschaal en schep deze om met de helft van het mascarponemengsel.

  • Kook de asperges gedurende 5 minuten in ruim water. Giet ze af en verdeel ze over de penne. Schep de rest van het mascarponemengsel over de asperges.

  • Bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas en zet 20 minuten in de oven.

  • Geef de rest van de Parmezaanse kaas er los bij.

Eet smakelijk!

f t g m