Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Gemarineerde tempeh uit de wok

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dit gerecht had ik een keer voorbij zien komen in het programma 'De makkelijke maaltijd', het leek mij een erg lekker vegetarisch recept met tempeh en voldoende groente. Het resultaat was prima geslaagd en binnen een half uurtje klaar. Hierbij het recept.

Nodig voor 4 personen

300 gram mihoen; 400 gram tempeh; 2 eetlepels appelstroop; 2 eetlepels ketjap manis; 50 ml water; arachideolie; 400 gram snijbonen; 1 teentje knoflook; 1 rode peper; 250 gram kastanjechampignons; 1 rode paprika; 1 bosje lente-uitjes; 125 gram taugé

Bereiding

  • Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • Snijd de tempeh in reepjes.

  • Roer in een kom de appelstroop met de ketjap manis en het water glad. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de tempeh toe en laat afgedekt met aluminiumfolie circa 10 minuten marineren.

  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de tempeh rondom in circa 6 minuten krokant en goudbruin.

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine repen. Kook de snijbonen in circa 3 minuten beetgaar en giet ze af.

  • Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in stukjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.

  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en rode peper circa 2 minuten.

  • Voeg de paprika en de kastanjechampignons toe en bak circa 4 minuten.

  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Voeg de lente-uitjes, snijbonen en taugé toe en bak circa 3 minuten mee.

  • Roer de tempeh met de marinade door de groente en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

  • Verdeel de mihoen en de wokschotel over vier borden.

f t g m