Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aubergine Parmigiana

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Dit aubergine parmigiana recept uit een oude delicious. is een van onze favorieten. Met enige regelmaat hebben wij deze nu gemaakt, de venkelzaadjes zijn een heerlijke toevoeging. Zeker uitproberen dus! Je moet er wel even de tijd voor nemen, de bereidingstijd is 50 minuten met daarna nog een oventijd van 25 minuten, maar het resultaat is er dan ook naar!

Nodig voor 6 personen

75 gram bloem; 4 theelepels venkelzaad, geroosterd en fijngemalen; 3 aubergines, in plakken; 8-9 eetlepels olijfolie; 300 ml gezeefde tomaten (passata); 400 gram tomaatblokjes uit blik; 1 bosje basilicum, blaadjes geplukt; 2 bollen buffelmozzarella, in plakjes; 80 gram versgeraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  • Meng in een kom de bloem met het venkelzaad en wat zout. Wentel de aubergineplakken erdoor. Verhit 3 eetIepels van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin een derde deel van de aubergineplakken goudbruin en gaar in 10 minuten. Keer ze halverwege. Bak zo de rest van de aubergines in de rest van de olie.

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm intussen in een steelpan met dikke bodem de gezeefde tomaten met de tomatenblokjes en de helft van de basilicum al roerend op matig vuur. Verdeel de helft van de aubergines en de helft van de saus over 4 ovenschaaltjes. Verdeel hierover de helft van de mozzarella en vervolgens de rest van de aubergines en saus. Dek af met de rest van de mozzarella en strooi de parmezaanse kaas erover. Bak circa 25 minuten en laat de kaas mooi kleuren. Serveer warm met de rest van de basilicum.

Buon appetito!

f t g m