Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Bonenstoof

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Een lekker snel gerecht met peulvruchten en courgette.

 

Nodig voor 2 personen

zwarte bonen, blik à 400 gram; adukibonen, blik à 400 gram; gepelde tomaten, blik à 400 gram; maïskorrels, blikje à 200 gram; 1 eetlepel picadillo specerijenmelange; beetje chilipoeder; olijfolie; 1 theelepel oregano; courgette; 100 gram feta, verkruimeld

Bereiding

  • Spoel de bonen en maïs af met koud water en laat goed uitlekken. Zet een hapjespan op het vuur. Doe de bonen, maïs, de gepelde tomaten met vocht, de picadillo kruiden en de chilipoeder in de pan. Roer goed door en laat circa 10 minuten zachtjes stoven.

  • Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur, doe er een scheutje olijfolie in en bak de courgette met de oregano beetgaar.

  • Verdeel de bonenstoof over 2 borden, verdeel hierover de courgette en strooi er de verkruimelde feta overheen.

Eet smakelijk!

f t g m