Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gevulde flespompoen met paddenstoelen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vanavond maakte ik gevulde flespompoen uit de oven. Het is wel even een werkje en wachten op de oven die zijn werk doet. De vulling bestond uit shii-takes, oesterzwammen, linzen, rode peper, ui, knoflook en mozzarella. Het kost even wat kracht om de flespompoen netjes overlangs doormidden te snijden, maar met een groot en goed scherp mes moet dat zeker lukken. De pitten verwijder je het makkelijkst met hulp van een lepel, hiermee schraap je de pitten met bijkomend 'hooi' er relatief eenvoudig uit.

Nodig voor 2 personen 

1 flespompoen, over de lengte gehalveerd; olijfolie; 1 teen knoflook, gesnipperd; 1/2 rode ui, gesnipperd; 1 rode peper, in halve ringetjes; 100 gram linzen, uitgelekt uit blik; 100 gram shii-takes, in stukjes gesneden; 100 gram oesterzwammen, in stukjes gesneden; 1 bol mozzarella, in plakjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven in een braadslee en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet dit 45-50 minuten in de oven of tot het vruchtvlees beetgaar is, dit kan je checken door te prikken met een vork.

  • Hol de pompoen verder uit, en snijd het vruchtvlees dat uit de pompoen gehaald is in kleine stukjes.

  • Roerbak ondertussen de overige ingrediënten met uitzondering van de mozzarella beetgaar, schep de stukjes pompoen erdoor en vul de pompoenhelften voor de helft met het paddenstoelenmengsel, verdeel de mozzarella erover en schep de rest van het paddenstoelenmengsel er op. Zet dit nog 5-10 minuten in de oven, totdat de mozzarella goed gesmolten is.

Bereidingstijd

1 uur

f t g m