Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Worteltagliatelle in maanzaad-balsamicosaus

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bieslook en Polenta van Susann Probst & Yannic Schon is een heerlijk boek met vegetarische recepten en mooie foto's. Een van de gerechten is worteltagliatelle in maanzaad-balsamicosaus. De smaken combineren erg goed, echt een aanradertje om te maken. Ondanks het feit dat wij geen grote eters zijn vonden wij de hoeveelheid wat aan de kleine kant, deze zouden wij een volgend keer zeker aanpassen. De auteurs hebben ook een eigen blog met nog meer mooie foto's en recepten.

Nodig voor 2 personen 

450 gram (gele) wortels; 3 gedroogde vijgen; 1 takje rozemarijn; 1 teentje knoflook; 1 eetlepel boter; 1 handje pijnboompitten; 2 theelepels maanzaad; 5 eetlepels groentebouillon; zeezout; versgemalen zwarte peper; 1 eetlepel balsamicoazijn; versgeraspte Parmezaanse kaas om te bestrooien

Bereiding

  • Schil de wortels en snijd ze in hele dunne reepjes of maak er met een dunschiller linten van. Snijd de vijgen in dunne plakjes. Pluk de rozemarijnnaaldjes en hak ze grof naar wens. Pel de knoflook, hak fijn en fruit in een grote koekenpan met boter.

  • Doe de wortels in de pan en bak kort mee. Voeg de vijgen, de pijnboompitten, het maanzaad en de rozemarijn toe. Blus af met de groentebouillon, breng op smaak met zout en peper en stoof op laag vuur 10-15 minuten met het deksel op de pan, tot de wortels een pasta-achtige textuur hebben. Af en toe roeren.

  • Voeg tot slot de balsamicoazijn toe aan de worteltagliatelle en breng nogmaals op smaak met zout en peper. Garneer voor het serveren eventueel met Parmezaanse kaas.

Bron

Bieslook en Polenta - Susann Probst & Yannic Schon

f t g m