Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Frittata met spinazie, courgette en geitenkaas

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Deze vegetarische frittata is erg lekker. Wat over is kan je de volgende prima als koude lunch eten. Het recept van deze frittata komt uit Santé en is in een klein half uurtje klaar.

Nodig voor 4 personen 

1 teen knoflook; ½ eetlepel venkelzaad (optioneel); 1 kleine courgette; 150 gram spinazie; 100 gram doperwten; 6 eieren; 125 gram zachte geitenkaas; 15 gram basilicum

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ovenbestendige, ruime koekenpan en voeg de knoflook en venkelzaad toe. Fruit een paar minuten zachtjes aan.

  • Snijd de courgette in dunne plakken en bak ongeveer 5 minuten mee met de knoflook. Voeg dan de spinazie en doperwten toe en bak tot de spinazie volledig is geslonken. Breng de groenten op smaak met zout en peper.

  • Klop de eieren los in een kom, breng op smaak met zout en peper en giet de eieren op de groenten. Verdeel de geitenkaas over het ei en laat het geheel circa 3 minuten zachtjes bakken.

  • Schuif de pan met frittata in de oven en bak circa 10 minuten tot het ei volledig is gestold. Laat de frittata wat afkoelen en serveer met wat blaadjes basilicum en eventueel wat extra olijfolie.

Eet smakelijk!

f t g m