Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Courgette-fetakoekjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Courgette is een heerlijk veelzijdige groente, je kan er alle kanten mee op. Ik maakte deze courgette-fetakoekjes naar recept uit een oude delicious., erg lekker! Wat over is is de volgende dag nog heerlijk als lunch.

Nodig voor 4 personen 

600 gram courgettes, grof geraspt; 1 kleine ui, geraspt; 1 teen knoflook, geperst; 100 gram feta, verkruimeld plus extra voor erbij; 2 middelgrote eieren; 2 eetlepels gehakte verse peterselie; 2 eetlepels gehakte verse munt; ½ theelepel gedroogde munt; 50 gram bloem; 30 gram rijstbloem; 1 theelepel sumak of de geraspte schil van 1 (liefst biologische) citroen; 2 eetlepels olijfolie; geroosterd Turks brood, tomatenpartjes en sla, voor erbij

Bereiding

  • Doe de courgette in een vergiet, strooi er een ½ theelepel fijn zout over en schep door elkaar. Laat 20 minuten staan, knijp het overtollige vocht uit de courgette en dep droog met keukenpapier.

  • Meng in een kom de courgette, ui, knoflook, feta, eieren, verse en gedroogde kruiden met zwarte peper naar smaak door elkaar. Voeg de beide bloemsoorten en sumak of citroenrasp toe en meng goed door elkaar.

  • Verhit de helft van de olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 6 keer een eetlepel van het courgettemengsel (ongeveer de helft) in de pan, zorg dat de koekjes goed van elkaar gescheiden zijn. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak 1-2 minuten aan elke kant, tot de koekjes goudbruin en goed heet zijn. Leg ze op een bord bekleed met keukenpapier. Maak zo alle koekjes (12 stuks).

  • Leg op elk bord 3 koekjes met wat verkruimelde feta erop. Bestrijk het geroosterde brood met feta. Geef het brood samen met de tomaten en sla bij de koekjes.

Eet smakelijk!

f t g m