Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Courgette-aardappeltortilla

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dit gerecht kan zowel als hoofdgerecht met een salade of als tapas gegeten worden. Het recept komt uit Foodies en staat in circa 30 minuten op tafel.

Nodig voor 4 personen 

2 uien; 2 teentjes knoflook; 1 kleine courgette; 3 grote vastkokende aardappels; 100 ml plus extra olijfolie; 6 eieren; zout; peper

Bereiding

  • Pel de uien en de knoflook en hakze grof. Maak de courgette schoon. Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.

  • Verhit in 2 grote koekenpannen een ruime scheut olijfolie. Bak in de ene pan de courgette met de ui en de knoflook op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Bak in de andere pan de aardappels op middelhoog vuur lichtgoudbruin.

  • Kluts de eieren met zout en pepeL Meng de eieren met de gebakken aardappels het courgettemengsel.

  • Verhit 100 ml olijfolie in een grote koekenpan. Schenk als de olie goed heet is het eimengsel in de koekenpan.

  • Zet het vuur na circa 2 minuten lager en bak de tortilla goudbruin en gaar. Laat de tortilla op een bord glijden.

  • Draai de tortilla om en laat met de ongebakken kant naar benden weer in de pan terugglijden. Bak op laag vuur verder gaar. Dien de tortilla in punten op.

Eet smakelijk!

f t g m