Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Gember-sinaasappelpeentjes

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Lekker deze gember-sinaasappelpeentjes. Wij aten deze samen met aardappeltjes uit de oven als bijgerecht bij een heerlijk zachte entrecote. Het recept komt uit BBC Goodfood's.

Nodig voor 6-8 personen 

900 gram wortels; zout; peper; 25 gram gember (stuk); 25 gram boter; 2 eetlepels agavesiroop; geraspte schil van 1 sinaasappel

Bereiding

  • Schrap de wortels en was ze. Blancheer ze circa 5 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Giet de wortels af. Schil intussen de gember fijn.

  • Verhit de boter en 2 eetlepels water in een pan. Fruit er de wortel met de gember in. Voeg de agavesiroop en de sinaasappelschil toe en bak 25-30 minuten op middelhoog vuur tot de wortels gaar zijn. Draai de wortels regelmatig om.

Eet smakelijk!

f t g m