Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Linguini met aubergine en radicchio

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Pasta met aubergine en radiccho, zachte smaken met een licht pitje door de chilvlokken.

Nodig voor 2 personen 

165 gram linguini; 100 gram pecorino, geraspt; 1 aubergine, in dobbelsteentjes gesneden; ½ radicchio, harde kern verwijderd, in grove stukken gesneden; 2 uien, in partjes, rokken losgetrokken; 2 teentjes knoflook, fijngesneden; olijfolie; versgemalen zwarte peper; chilivlokken; 80 gram zwarte olijven (zonder pit), in kleine stukjes gesneden; 50 gram pijnboompitten, geroosterd; paar blaadjes basilicum voor de garnering

Bereiding

  • Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op matig vuur en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg dan de aubergine toe en stoof deze onder af en toe roeren zachtjes gaar (circa 10 minuten, als de pan droog wordt nog wat olijfolie toevoegen).

  • Kook ondertussen de linguine beetgaar.

  • Voeg vervolgens de stukjes olijf en de radicchio toe aan het auberginemengsel. Stoof dit even mee. Breng het geheel verder op smaak met versgemalen zwarte peper en chilivlokken.

  • Voeg samen met de linguine een scheutje van het kookvocht van de pasta toe aan het auberginemengsel. Schep goed om met een deel van de pecorino.

  • Verdeel over 2 borden, strooi de pijnboompitjes erover en nog een beetje pecorino. Garneer met een paar basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

f t g m