• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Aubergine met tofu en zwarte bonen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Lekker pittig gerecht met aubergine, tofu en zwarte bonen. Serveer het in een kommetje samen met de zilvervliesrijst. Eet dit gerecht met stokjes om er heerlijk rustig van te genieten.

Nodig voor 2 personen 

125 gram zilvervliesrijst; 1 aubergine, in blokjes; ½ theelepel szechuanpeper; 3 eetlepels olijfolie; 4 cm geschilde gemberwortel, fijngesneden; 3 tenen knoflook, fijngesneden; 1 sjalot, fijngesneden; 1 rawit, fijngesneden; 2 theelepels rijstazijn; 1 blik zwarte bonen; 125 gram tofu, in blokjes; 1 eetlepel maïzena; 3 lente-uitjes, in ringetjes; 1 rode peper, in ringetjes; bosje koriander, grof gesneden

Bereiding

  • Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Bestrooi de aubergine met een beetje zout, laat 5 minuten intrekken, spoel koud af en dep droog.

  • Zet een wok op hoog vuur. Rooster hierin de szechuanpeper 1 minuut. Doe ze over in een vijzel en maal ze grof.

  • Verhit de olie in de wok en roerbak de aubergine en de tofu circa 5 minuten tot de aubergine mooi kleurt.

  • Voeg de gember, knoflook, sjalot, rawit en szechuanpeper toe en roer tot de aroma’s vrijkomen.

  • Voeg de zwarte bonen met het vocht uit het blik toe. Voeg dan de rijstazijn en 200 ml water toe. Breng aan de kook.

  • Roer de maïzena met 1 eetlepel water tot een papje en voeg toe. Roer 2-3 minuten tot de saus licht bindt

  • Verdeel de rijst over twee kommetjes, schep hier het tofu-auberginemengsel op en strooi er voor het serveren lente-uitjes, rode peper en koriander over.

Eet smakelijk!

f t g m