Asperges met tuinkruidensaus
- Gegevens
- Hits: 554
Nederlands hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
500 gram witte asperges, geschild; 1 eetlepel suiker; 2 eieren, hardgekookt; 15 gram verse bieslook, fijngehakt; 15 gram verse peterselie, fijngehakt; 1 bakje rucolacress, geknipt; ½ eetlepel Dijon mosterd; ½ citroen, uitgeperst; 200 ml magere yoghurt
Bereiding
-
Kook de asperges 15 minuten in ruim water met de suiker.
-
Pel de eieren en hak ze fijn.
-
Meng de peterselie, de bieslook en de rucolacress (houd een beetje rucolacress achter voor de garnering).
-
Roer de mosterd, het citroensap en de yoghurt door de tuinkruiden en voeg 2/3 deel van de gehakte eieren toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de asperges over de borden en schep de saus er overheen. Strooi het achtergehouden fijngehakte ei eroverheen en garneer met de achtergehouden rucolacress.
-
Doe de saus die over is in een schaaltje en serveer deze los erbij.
Bereidingstijd
40 minuten
Opmerkingen
Lekker met krieltjes en bijvoorbeeld een stukje gegrild vlees of kip.