Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Asperges met tuinkruidensaus

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nederlands hoofdgerecht voor 2 personen

Image

Ingrediënten 

500 gram witte asperges, geschild; 1 eetlepel suiker; 2 eieren, hardgekookt; 15 gram verse bieslook, fijngehakt; 15 gram verse peterselie, fijngehakt; 1 bakje rucolacress, geknipt; ½ eetlepel Dijon mosterd; ½ citroen, uitgeperst; 200 ml magere yoghurt

Bereiding

  • Kook de asperges 15 minuten in ruim water met de suiker.

  • Pel de eieren en hak ze fijn.

  • Meng de peterselie, de bieslook en de rucolacress (houd een beetje rucolacress achter voor de garnering).

  • Roer de mosterd, het citroensap en de yoghurt door de tuinkruiden en voeg 2/3 deel van de gehakte eieren toe. Breng op smaak met zout en peper.

  • Verdeel de asperges over de borden en schep de saus er overheen. Strooi het achtergehouden fijngehakte ei eroverheen en garneer met de achtergehouden rucolacress.

  • Doe de saus die over is in een schaaltje en serveer deze los erbij.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

Lekker met krieltjes en bijvoorbeeld een stukje gegrild vlees of kip.

f t g m