Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Indiase bloemkoolcurry

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Deze bloemkoolcurry is in 25 minuten klaar.

Ingrediënten 

½ bloemkool, in roosjes; 250 gram vastkokende aardappelen, geschild, in blokjes van 3 cm; 125 gram tomaten, ontveld, in vieren, steelaanzet en zaadjes verwijderd; 150 gram doperwten; 1 chilipeper, gehalveerd, het zaad verwijderd, in dunne sliertjes gesneden; 60 gram bosuitjes, in dunne ringetjes; 5-10 gram verse gemberwortel, geschild, fijngehakt; 5 gram verse kurkuma, geraspt; 1 eetlepel fijngehakte koriander; ½ theelepel gemalen komijn; 1 theelepel milde paprikapoeder; ½ theelepel garam masala; ½ eetlepel panch foron*; 2 dl groentefond; 30-40 ml yoghurt; 2½ eetlepel olie; zout; versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • In een grote koekenpan olie verhitten en daarin panch foron roerbakken tot het aroma vrijkomt.

  • De bosuitjes toevoegen en glazig fruiten.

  • Stukjes aardappel, bloemkoolroosjes en chilireepjes erbij en alles 3-4 minuten roerbakken op matig vuur.

  • Op smaak brengen met kurkuma, gember, komijn, paprikapoeder, zout en peper. Nog eens 3-4 minuten roerbakken.

  • De groentenfond erbij schenken. De curry nu circa 20 minuten, onder regelmatig omscheppen, zachtjes laten sudderen, tot de aardappelen en bloemkool beetgaar zijn.

  • Na ongeveer 15 minuten de tomaten en erwten toevoegen.

  • De curry bestrooien met koriander.

  • De yoghurt erover scheppen, vervolgens de garam masala erover strooien en serveren in borden of kommen.

Opmerkingen

*Panch foron Belangrijk onderdeel van deze curry. Indiaas “vijfkruidenpoeder”. Kun je zelf samenstellen of kopen in een toko of Oosterse winkel. Het bestaat uit het zaad van mosterd, venkel, komijn, fenegriek en ui.

f t g m