Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Eiercurry

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Indiaas vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

8 eieren; 2 uien; 2 teentjes knoflook; 2 eetlepels olie; 2 laurierblaadjes; 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar); 1 theelepel djinten (gemalen komijn); 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit); 1 blik gepelde tomaten à 400 gram; zout; cayennepeper; 4 takjes koriander

Extra nodig: wok

Bereiding

  • Eieren in circa 10 minuten hard koken. Eieren laten schrikken en laten afkoelen.

  • Uien pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijnhakken.

  • In wok olie verhitten en ui circa 3 minuten bakken.

  • Laurier, knoflook, koriander en komijn circa 2 minuten al omscheppend meebakken.

  • Kurkuma erover strooien. Tomaten met vocht toevoegen. Curry al roerende aan kook brengen en in circa 20 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.

  • Op smaak brengen met zout en cayennepeper.

  • Eieren pellen, halveren en in curry circa 5 minuten verwarmen.

  • Koriander erboven fijnknippen.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

Serveren met basmatirijst.

Bron

AllerHande

f t g m