Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Aspergesalade met appel en geitenkaas

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nodig voor 2 personen

75 gram rucola; 1 eetlepel olijfolie; 250 gram witte asperges, geschild en in stukken van 8-10 cm; 6 plakken bacon; 1 appel, geschild en in plakjes; 1 lente-uitje, in smalle ringetjes; 50 gram zachte geitenkaas, verkruimeld; 2 eetlepels blanke hazelnoten

Voor de dressing: 3 eetlepels olijfolie; 1 eetlepel balsamicoazijn; 1 eetlepel citroensap; 1 theelepel mosterd; 1 theelepel honing; zout; versgemalen peper

Lees meer: Aspergesalade met appel en geitenkaas

Carpaccio I

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

250 gram rosbief, dun gesneden; 3 eetlepels yoghurt; 3 eetlepels balsamicoazijn; 1 dl olijfolie; zout; peper; 100 gram veldsla; 50 gram overjarige Goudse kaas, dun geschaafd

Lees meer: Carpaccio I

Cocktail van magere spekreepjes, rode grapefruit en whiskysaus

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Voorgerecht voor 8 personen

Ingrediënten 

1½ theelepel tomatenpuree; 1½ eetlepel whisky; 150 ml mayonaise; 100 ml magere yoghurt; 3 rode grapefruits; 75 ml notenolie; 1½ theelepel dyonmosterd; ½ kropje radicchiosla; 300 gram magere spekreepjes; 4 tomaten, vruchtvlees in kleine blokjes gesneden; 75 gram walnoten

Lees meer: Cocktail van magere spekreepjes, rode grapefruit en whiskysaus

Escabeche van biefstuk

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Spaans koud voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

200 gram biefstuk; 10 citroenen; 400 gram artisjokharten, op olie; 2 rode uien, in dunne reepjes; 1 bos koriander, grof gehakt; zeezout; peper; olijfolie

Lees meer: Escabeche van biefstuk

f t g m