Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aspergesalade met appel en geitenkaas

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nodig voor 2 personen

75 gram rucola; 1 eetlepel olijfolie; 250 gram witte asperges, geschild en in stukken van 8-10 cm; 6 plakken bacon; 1 appel, geschild en in plakjes; 1 lente-uitje, in smalle ringetjes; 50 gram zachte geitenkaas, verkruimeld; 2 eetlepels blanke hazelnoten

Voor de dressing: 3 eetlepels olijfolie; 1 eetlepel balsamicoazijn; 1 eetlepel citroensap; 1 theelepel mosterd; 1 theelepel honing; zout; versgemalen peper

Lees meer: Aspergesalade met appel en geitenkaas

Auberginepakketjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vegetarisch Italiaans voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

2 grote lange aubergines; zout; versgemalen peper; 200 gram mozzarella; 2 pomodori tomaten, in plakjes; 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogd; 2 eetlepels pijnboompitten; 2 eetlepels olijfolie; 2 eetlepels (platte) peterselie, gehakt

Voor de dressing: 4 eetlepels olijfolie; 1 theelepel balsamicoazijn; 1 eetlepel tomatenpuree; 1 eetlepel citroensap

Lees meer: Auberginepakketjes

Bloemkooltaartje met taleggio

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Vegetarisch warm voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram bloemkoolroosjes (5-6 minuten gekookt); 150 gram aardappels, gekookt; 120 gram taleggio; 80 gram sjalot; boter; paneermeel; kaneelpoeder; paprikapoeder; extravergine olijfolie; zout

Lees meer: Bloemkooltaartje met taleggio

Carpaccio I

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

250 gram rosbief, dun gesneden; 3 eetlepels yoghurt; 3 eetlepels balsamicoazijn; 1 dl olijfolie; zout; peper; 100 gram veldsla; 50 gram overjarige Goudse kaas, dun geschaafd

Lees meer: Carpaccio I

f t g m