Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Fruitige herfstsalade

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

3-4 eetlepels tijmblaadjes; 2 eetlepels rode wijnazijn; 1 eetlepel vloeibare honing; 8-10 eetlepels olie; 100 gram walnoten, gepeld; 125 gram baconreepjes; 150 gram kastanjechampignons, in plakjes; 1-2 eetlepels geraspte citroenschil; 2 eetlepels citroensap; 2 handperen, in dunne partjes; 2 struikjes witlof, blad loshalen en halveren; 50 gram frisee of rucola, blaadjes losgehaald; 15 gram bieslook, fijngesneden

Bereiding

  • Klop een dressing van 2 eetlepels tijmblaadjes, de wijnazijn, de honing en 5-6 eetlepels olie.

  • Verhit een steelpan met een dikke bodem droog voor en rooster hierin de noten knapperig (voeg eventueel 1 eetlepel walnootolie toe). Schep de noten op keukenpapier.

  • Bak de baconreepjes in 1 eetlepel olie knapperig en schep ze op keukenpapier. Schenk 2-3 eetlepels olie in de pan en bak de champignons al omscheppend op hoog vuur 4-5 minuten. Voeg op het laatst de citroenrasp toe en de rest van de tijm toe.

  • Schep het citroensap door de peerpartjes. Meng de helft van de dressing met de witlof en slablaadjes, peer, bacon en champignons en verdeel dit over 4 borden. Besprenkel de sla met de rest van de dressing en strooi de noten en bieslook erover.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m