Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gemarineerde Hollandse garnalen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1 limoen; ½ komkommer, in heel kleine blokjes; 1 eetlepel olijfolie; 15 gram koriander, blaadjes fijngesneden; 200 gram Hollandse garnalen

Bereiding

  • Rasp de groene schil van een kwart limoen en pers de vrucht uit.

  • Schep de blokjes komkommer om met de helft van het limoensap, de olijfolie en de helft van de korianderblaadjes. Breng op smaak met (fijn zee)zout en (versgemalen) peper.

  • Schep de garnalen om met de rest van het limoensap en de rest van de koriander (houd een eetlepel apart) en breng dit ook op smaak met (fijn zee)zout en (versgemalen) peper.

  • Schep een laagje van het komkommermengsel in hoge glaasjes, daarop een laagje garnalen, dan een laagje komkommer en tot slot de rest van de garnalen.

  • Garneer met de achtergehouden koriander en wat (versgemalen) peper naar smaak.

Bereidingstijd

10 minuten

Opmerkingen

-

Bron

AllerHande

f t g m