Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gerookte zalm en avocadosalade

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Gerookte zalm en avocadosalade

Ingrediënten

1 ciabattabrood; 2 kleine avocado's, pit verwijderd, in stukjes; citroensap plus partjes voor de garnering; ½ komkommer; 2 handenvol gemengde verse kruiden (bladpeterselie, basilicum en bieslook), blaadjes geplukt en bieslook gehakt; 1 doosje tuinkers, afgeknipt; 2 eetlepels gemengde zaden (pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten en maanzaad); 1 eetlepel (bloed)sinaasappelsap; 3 eetlepels extra vierge olijfolie; 200 gram gerookte zalm

Bereiding

  • Verhit een grillpan tot hij snoeiheet is – dit duurt circa 10 minuten. Halveer ondertussen de ciabatta in de lengte en snijd hem in 4 vierkante stukken van 10-12 cm.

  • Doe de avocado in een kom en knijp er wat citroensap over tegen het verkleuren.

  • Snijd de komkommer met een dunschiller in lange, dunne repen over de avocado. Voeg de kruiden en de tuinkers toe.

  • Rooster de zaden licht in een droge pan op matig vuur en laat afkoelen.

  • Doe het sinaasappelsap en de olijfolie in een kom, breng goed op smaak met zeezout en versgemalen peper en roer door elkaar.

  • Rooster de ciabattastukken aan beide kanten in de grillpan. Besprenkel de ciabatta met een beetje dressing. Leg een stuk ciabatta op elk bord en leg er ¼ van de gerookte zalm op.

  • Sprenkel 1 eetlepel dressing over de salade en meng heel voorzichtig met je vingertoppen.

  • Schep de salade op de zalm. Bestrooi met wat geroosterde zaden en garneer met een partje citroen.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m