Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Tonijnsalade op een bedje van rucola

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Indiaas voorgerecht voor 6 personen

Ingrediënten

3 blikjes tonijn à 180 gram, uitgelekt; 1 kleine ui, gesnipperd; 200 gram crème fraîche; 5 eetlepels volle yoghurt; 3 theelepels Indiaase kerrie; 1 theelepel peper; 1 theelepel zout; ½ bosje peterselie, gehakt; 75 gram rucola, gewassen en uitgelekt; 2 tomaten

Bereiding

  • Sla een dikke saus van de crème fraîche en de yoghurt. Breng de saus op smaak met kerrie, peper en zout.

  • Meng de tonijn met de ui en de peterselie (bewaar wat voor de garnering).

  • Meng saus en vis onder elkaar en laat het mengsel een paar uur staan, zodat de smaken goed kunnen mengen.

  • Leg op elk bordje wat rucola en schep op dit bedje van rucola gelijke hoeveelheden tonijnsalade. Garneer met een stukje tomaat en de achtergehouden peterselie.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

Lekker met naanbroodjes.

Bron

Smulweb

f t g m