Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Garnalen met feta (Garides me feta)

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Garnalen met feta uit de oven. Dit gerecht wordt in Griekenland geserveerd als mezedes, een van de vele hapjes die je met elkaar kan delen. Lekker met plat Turks brood of ciabatta.

Nodig voor 4 personen

3 eetlepels olijfolie; 1 ui, gesnipperd; 2 tenen knoflook, uitgeperst; 1 pak gezeefde tomaten; scheut ouzo; mespunt cayennepeper; 200 gram Noorse garnalen; 150 gram feta, verkruimeld; oregano; peterselie; peper; zout

Bereiding

  • Fruit ui en knoflook in de olijfolie goudgeel.

  • Voeg gezeefde tomaat en ouzo toe, laat enkele minuten zacht sudderen.

  • Pureer het mengsel in keukenmachine of met staafmixer. Verwarm het mengsel en laat 1 theelepel gedroogde oregano een paar minuten meesudderen.

  • Voeg garnalen en feta toe en laat deze warm worden.

  • Breng op smaak met nog wat oregano, peper en zout.

  • Schenk uit in hoge bakjes (bijvoorbeeld soufflépotjes) en garneer met nog wat oregano en gehakte peterselie.

Kali orexi!

f t g m