Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Geroosterde courgetterolletjes

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

2-3 grote courgettes; zout; 100 gram gorgonzola, in grove stukjes gehakt; 6 zongedroogde tomaatjes op olie, in smalle reepjes; een bos basilicum

Voor de marinade: 4 eetlepels extravergine olijfolie, plus extra om in te vetten; 1 flinke teen knoflook, fijngehakt; versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Roer de ingrediënten voor de marinade in een kommetje door elkaar en zet opzij.

  • Snijd de courgette overlangs in 5 mm dikke plakken. Leg ze op een schaal, bestrooi ze met zout en laat ze 40 minuten liggen, tot ze vocht hebben losgelaten en zacht zijn.

  • Dep de plakken met een theedoek droog, leg ze op een licht met olie bestreken bakplaat en bestrijk ze met de marinade. Rooster de plakken 10-15 minuten in de oven tot de randen goudbruin gaan kleuren.

  • Keer de plakken om, bestrijk ze met de rest van de marinade en rooster ze nog 1 minuut. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.

  • Leg een paar brokjes gorgonzola, met reepjes zongedroogde tomaat en een of twee basilicumblaadjes op een uiteinde van elke plak en rol ze op. Schik de rolletjes op een schaal en garneer met de basilicum.

Bereidingstijd

1 uur

Opmerkingen

-

Bron

La Cucina Italiana

f t g m