Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Rucolasalade met gerookte forel en sinaasappel

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Koud voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

3 sinaasappels; 4 eetlepels extra vergine olijfolie, voor het besprenkelen; zeezout; zwarte peper; 200 gram rucola, gewassen; 2 warm gerookte forelfilets à circa 125 gram

Bereiding

  • Snijd de onder- en bovenkant af van 1 sinaasappel en zet de vrucht rechtop op een snijplank. Schil de sinaasappel met een mesje en verwijder daarbij ook het witte velletje. Houd de sinaasappel boven een zeef boven een kom en snijd de partjes uit de vliezen. Laat elk partje in de zeef vallen. Knijp tot slot het resterende sap uit het overgebleven vlies. Doe hetzelfde met de overige sinaasappels. Doe de partjes in een andere kom.

  • Maak de dressing. Meng het opgevangen sinaasappelsap met de olijfolie en wat peper en zout.

  • Voeg de rucola toe aan de sinaasappelpartjes. Verdeel de gerookte forel in vlokken en voeg die toe aan de partjes sinaasappel en rucola. Voeg de dressing toe en schep alles om. Schep de salade op borden.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

Lekker met pompernikkelbrood of gewoon roggebrood.

Bron

Gezond met Ramsay – Gordon Ramsay

f t g m