Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Bloemkooltaartje met taleggio

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Vegetarisch warm voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram bloemkoolroosjes (5-6 minuten gekookt); 150 gram aardappels, gekookt; 120 gram taleggio; 80 gram sjalot; boter; paneermeel; kaneelpoeder; paprikapoeder; extravergine olijfolie; zout

Materialen: 4 taartvormpjes, Ø 11 cm

Bereiding

  • Snipper 40 gram sjalot en fruit hem in 3 eetlepels olie. Voeg de verbrokkelde bloemkoolroosjes toe. Bak de bloemkool circa 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met een snufje zout, een snufje paprikapoeder en een snufje kaneelpoeder. Neem de pan van het vuur. Stamp de aardappels fijn en meng ze door de bloemkool.

  • Verwarm de oven voor op 190°C.

  • Vet de vormpjes in met boter en bestrooi ze met paneermeel. Vul de vormpjes met het bloemkoolmengsel afgewisseld met plakjes taleggio. Zet de vormpjes circa 12 minuten in de oven.

  • Snijd de resterende sjalot in ringen en bak ze circa 5 minuten in de boter.

  • Serveer de taartjes met de gebakken sjalot.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

-

Bron

La Cucina Italiana

f t g m