Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gefrituurde courgette-kaasballetjes met lente-uisaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Piccole "carrozze" di zucchine con salsa al cipollotto

Vegetarisch Italiaans voorgerecht voor 4 personen

 

Ingrediënten

500 gram courgette; 160 gram mozzarella; 100 gram lente-ui; 1 ei; fijngehakte peterselie; bloem; paneermeel; extravergine olijfolie; zout

Materialen: staafmixer

Bereiding

  • Snijd de lente-ui in ringen. Verhit 3 eetlepels olie en fruit de lente-ui en 1 eetlepel peterselie circa 2 minuten. Voeg 100 ml water toe en stoof de ui nog 1-2 minuten verder. Zet het vuur uit en pureer het geheel tot een saus.

  • Snijd van de courgette 24 dunne, lange linten (gebruik eventueel een mandoline). Bak de courgettelinten in circa 1 minuut zacht in een koekenpan bestrooid met zout.

  • Snijd de mozzarella in 12 blokjes. Leg de courgettelinten per 2 kruislings over elkaar. Leg in het midden een blokje mozzarella en vouw de linten over de mozzarella. Maak zo 12 pakketjes.

  • Wentel de pakketjes eerst door de bloem, daarna door het geklutste ei en vervolgens door het paneermeel. Bak de pakketjes in circa 1½ minuut goudbruin in olijfolie.

  • Dien op met de lente-uisaus en geef er indien gewenst wat sla bij.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

Heb je geen mandoline, maak dan makkelijk dunne plakken met een kaasschaaf.

Bron

La Cucina Italiana – mei 2013

f t g m