Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Auberginepakketjes

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch Italiaans voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

2 grote lange aubergines; zout; versgemalen peper; 200 gram mozzarella; 2 pomodori tomaten, in plakjes; 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogd; 2 eetlepels pijnboompitten; 2 eetlepels olijfolie; 2 eetlepels (platte) peterselie, gehakt

Voor de dressing: 4 eetlepels olijfolie; 1 theelepel balsamicoazijn; 1 eetlepel tomatenpuree; 1 eetlepel citroensap

Extra nodig: plasticfolie

Bereiding

  • Verwijder de kroontjes van de aubergines en snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken van maximaal 1 cm dik. Kook de plakken met zout 2 minuten. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog.

  • Snijd de mozzarella in minimaal 8 plakken. Leg 2 plakken aubergine kruislings op een plank. Leg in het midden een plak tomaat bestrooid met zout en peper, mozzarella en weer tomaat. Strooi er een beetje tijm over. Vouw de uiteinden van de aubergine om de vulling tot een pakketje. Maak zo 8 pakketjes en zet ze verpakt in plasticfolie 15 minuten in de koelkast.

  • Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.

  • Verhit een grillpan. Bestrijk de pakketjes (zonder folie) met olie en rooster ze 4-5 minuten per kant in de grillpan. Serveer ze bestrooid met de pijnboompitten en peterselie, met de dressing er apart bij.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

Vervang aubergine door courgette.

Bron

Boodschappen

f t g m