Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Tonijnmousse met citroen en oregano

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mousse di Tonno

Voor 250 ml mousse

Image  

Ingrediënten 

1 blikje (ongeveer 190 gram) tonijn in olie; 60 gram zachte boter; geraspte schil van 1 citroen; 2 eetlepels versgeperst citroensap; 2 eetlepels extra vergine olijfolie; ½ theelepel gedroogde oregano; 1 teentje verse knoflook, zonder kiem en gesnipperd

Bereiding

  • Pluk de tonijn in het blik met een vork uit elkaar. Giet hem, met olie en al, in de kom van een keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe en meng het geheel tot een zachte romige massa. Breng op smaak. Schep de mousse over in een middelgrote schaal en serveer haar op kamertemperatuur.

Bereidingstijd

10 minuten

Opmerkingen

De mousse kan afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen bewaard worden.

Serveersuggestie: Serveer de mousse op een bloem van witlofblaadjes.

Bron

Trattoria - Patricia Wells

f t g m