Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Oosterse carpaccio met bosui en gember

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 bosuitjes; 3 bolletjes gember; 1 eetlepel gembersiroop; 2 eetlepels (arachide)olie; 2 theelepels (sherry)azijn; 1 eetlepel Chinese sojasaus; tabasco; 200 gram carpaccio; 2 grote plakken kroepoek

Bereiding

  • Bosuitjes schoonmaken. 1 bosuitje in ringetjes snijden, andere in lange dunne reepjes snijden.

  • Gember in kleine stukjes snijden.

  • In schaal ringetjes bosui, gembersiroop, olie, azijn en sojasaus door elkaar roeren. Op smaak brengen met enkele druppels tabasco.

  • Plakjes carpaccio halveren.

  • Met gekarteld mes elke kroepoek voorzichtig in 8 gelijke stukken snijden.

  • Carpaccio erover verdelen. Sausje voorzichtig erover druppelen. Reepjes bosui en stukjes gember erover verdelen.

  • Direct serveren.

Bereidingstijd

10 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Albert Heijn

f t g m